عسل را بهتر بشناسید


عسل ماده غذایی بسیار غنی و انرژی بخش است که حدود ۸۰ درصد از قندهای ساده یا مونوساکارید ها ساخته شده است و هر ۱۰۰ گرم آن ۳۲۰ کالری ایجاد می کند. عسل یک واژه عربی است که به فارسی آن را انگبین می گویند و آن عبارت است از ماده شیرینی که توسط زنبوران عسل از شهد گلهای گیاهان جمع آوری شده و پس از تغییرات لازم در سلول های مومی شان های کندو ذخیره می گردد. شهد گل حاوی آب و قند است که نسبت این دو ماده بستگی به نوع گیاه و عوامل محیطی مثل دمای هوا، رطوبت و نوع خاک و …. دارد. در بافت های گیاهی تجمع قند وجود دارد، در برخی شرایط مناسب، بخصوص در جریان رشد گیاه، آب از طریق ریشه بالا آمده و به سوی قسمتهای انتهای گیاه (مانند اندام گل ها) میرود، در این هنگام در مسیر خود این قند را حل می کند، بدین ترتیب غدد گیاه وارد عمل می شوند و شیره را ترشح می نمایند.

این ماده غذایی بسیار غنی و انرژی بخشی است که حدود ۸۰ درصد از قندهای ساده یا مونوساکاریدها ساخته شده و هر ۱۰۰ گرم آن ۳۲۰ کالری ایجاد می کند این مونوساکاریدها به سرعت جذب خون می شوند و اثر انرژی بخشی خود را آشکار می کنند. گفتنی است، علاوه بر اثر کالری زایی، دارای ویتامین های متعددی از قبیل تیامین، ریبوفلاوین، اسید نیکوتینک، اسید اسکوربیک، پیریدوکسین و ویتامین کا است.

خواص فیزیکی آن، اثر ضد باکتریایی دارد و از زمان های قدیم انسان ها از خاصیت ضد میکروبی انگبین سود جسته و آن را در درمان ناراحتی های پوستی از قبیل زخم ها و سوختگی ها به کار برده اند و یکی از بهترین پانسمان ها محسوب می شود. همچنین، آن را در درمان بیماری های دستگاه تنفسی و عفونت های ناحیه حلق به کار می برند و خاصیت ضد باکتریایی آن موجب اثر بخشی انگبین می شود و خاصیت ضد التهابی آن نیز مشاهده شده که به هیگروسکوپیک بودن آن نسبت داده شده است .

بدون دسته بندیعسل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *